Най-здравословният избор за вашата компания

90% от работодателите, които измерват резултатите от техните бенефит активности, казват че са видели покачване при възвръщаемостта на инвестицията в компанията.

 

Доброто здраве стои в основата на добрия живот и не само… Нашите наблюдения показват, че има неуспорима връзка между здравословното състояние, продуктивността и удовлетворението на служителите, което води до неимоверни успехи за всеки устойчив бизнес.

 

Каква е ползата от корпоративните бенефит програми?

 

Тя произлиза от двойния ефект на програмите, тъй като те намаляват разходите за здравеопазване и придобиване на кадри, докато увеличават производителността. И двата аспекта на тази равносметка са от голямо значение. Лошото физическо и психическо състояние на служителите само по себе си всяка година води до загуби от около 322 милиарда долара за компаниите в световен мащаб, поради доброволно напускане на служители и спад в продуктивността.

 

Анализирането на ползите може да бъде направено, като определим точно къде компаниите отчитат, че получават стойност за парите си от бенефит програмите, което може да се измери лесно със следната формула:

 


Повече от половината от компаниите с положителна възвръщаемост на инвестицията (ROI) от своите бенефит програми предлагат подкрепа за физическото и психическо благосъстояние на своя персонал.

 

Тези програми подкрепят здравето и морала на служителите, което винаги води до добри резултати. В поредица от статии ние ще разгледаме всички позитивни аспекти от формулата и накрая ще влезем в дълбочина относно правилното измерването, като днес ще се съсредоточим върху първата величина:

Увеличаване на продуктивността


Щастливите служители са най-продуктивни, като изследвания показват, че удовлетворените отдели генерират печалба, която е с 23% по-висока от тези, които са неудовлетворени. 

 

Голям част от компаниите споделят, че бенефит програмите са важни за удовлетворяване на служителите, като 84% казват, че такава програма е много или изключително важна. И това не са компании, които магически винаги са имали щастливи служители: 80% от работодателите виждат подобрение в удовлетворението на служителите си след внедряването на програмата, като 63% отбелязват, че това има изключително положителен ефект. 

По този начин се повишава производителността, като се поддържа здравето на работниците и им позволяват да свършат по-качествена работа с по-малко проблеми в работния процес. Това също така води до изграждането на активни и сплотени екипи. Едно от изследванията показва, че служителите са с 20% по-малко продуктивни, когато имат здравословни проблеми, което всяка година струва на икономиката на държави като САЩ разходи от 234 милиарда долара. Здравите служители също така рядко излизат в болничен отпуск. Доказано е, че бенефит програмите намаляват броя на отпуснатите болнични дни на служителите с 25%. 

Защо да изберете бенефит програмата на COOLFIT?

С посока към постигането на всичките тези добри резултати, ние създадохме нашата бенефит програмата Coolfit. Стремежът ни да предложим услуга, която да бъде максимално достъпна, удобна и същевременно луксозна, доведе до създаването на нашето приложение. 

С него Вашите служители могат да посещават над 350 спортни и релакс обекти, включително популярните фитнес зали като Pulse и Athletic, където могат да се отдадат на мечтан релакс в богато оборудвани спа центрове. Така могат да комбинират множество активности в едно посещение. За максимално удобство услугата се самоадминистрира от служителите през приложението на техните телефони, което спестява време и усилия.

 

Направете Вашите запитвания към търговския ни отдел и получете персонализирано предложение, което покрива нуждите на екипа Ви.